Pošaljite nam upit za programeUPIT    
 • Trebate
  ///////////////////////////
  POSLOVNI SOFTWARE ?
  Poslovni software
 • 4WAND
  Nudimo vam najbolje rješenje:
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  4D WAND
 • Interna kontrola, postkalkulativna analiza
  Sveobuhvatnost sustava:
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  određivanje kapaciteta tvrtke,
  izrade plana interne kontrole,
  postkalkulativne analize!
 
 

Novosti (2018)

ZAMJENSKI/VEZANI ARTIKLI U 4D WAND-U (16.07.2018.)

Osluškujući želje korisnika 4D Wand-a a imajući razumijevanja za probleme u operativnom radu, s ciljem širenja dostupnih informacija u procesu prodaje, omogućili smo dodatne jednosmjerne i dvosmjerne veze između artikala i time omogućili pronalaženje, prikaz i filtriranje zamjenskih/vezanih artikala. Namjena zamjenskih/vezanih artikala proistječe iz potrebe jednostavnog uvida u dostupnost artikla koji možemo ponuditi kupcu umjesto artikla, ili uz artikl koji se traži.

U praksi se pojavljuje nekoliko momenta:

moment kada dobavljač ili proizvođač promijeni kataloški broj (barcode) artikla kao zamjenu za trenutno aktivni artikl, najčešće u auto industriji,
moment kada prodavač želi ponuditi zamjenski artikl koji bi mogao biti zamjena za postojeći a funkcionalno je isti traženom artiklu npr. filter ulja različitih proizvođača za jedan tip automobila,
ili želi ponuditi uz postojeći i vezane artikle npr. prijenosno računalo i torbe od 15“ jer su idealne za računala te veličine.

… dakle, jednim pogledom možete obuhvatiti i ponuditi vezane artikle, neovisno o klasifikaciji, kataloškim brojevima ili bar kodovima. U tom jedinstvenom pregledu, uobličenom kao stablo sa svim svojim prednostima takvog prikaza, vidljiva je i količina vezanih/zamjenskih artikl na svakom skladištu posebno.

Funkcionalnost zamjenskih/vezanih artikla obogaćena je i statusima tako da je na tabeli artikala ili tabeli planske kalkulacije cijena odmah dostupna informacija da li taj artikl ima vezu na neki drugi, s napomenom da veza može biti višestruka i dvosmjerna.

Zamjenske vezane artikle kao i sve bitno za njihovu operativnu uporabu, pronaći ćete na tabeli roba/artikala (Registri à Artikli) ili planskoj kalkulaciji cijena (Registri à Planska kalkulacija cijena za robe) (slika dolje).

Detaljan opis funkcioniranja, definiranja i same logike uporabe s konkretnim primjerima zamjenskih/vezanih artikala, potražite u modulu Upute 4D Wand-a, u sekciji Registri à Zamjenski/vezani artikli.

Definiranje tj. ažuriranje zamjenskih/vezanih artikala može se ograničiti pravom pristupa RM: Ažuriranje zamjenskih/vezanih artikala (321).. U osnovnoj postavci pravo je automatski uključeno razini pristupa 1. dok je ostalim razinama pravo potrebno uključiti.

 
 

Povezane teme: