Pošaljite nam upit za programeUPIT    
 • Trebate
  ///////////////////////////
  POSLOVNI SOFTWARE ?
  Poslovni software
 • 4WAND
  Nudimo vam najbolje rješenje:
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  4D WAND
 • Interna kontrola, postkalkulativna analiza
  Sveobuhvatnost sustava:
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  određivanje kapaciteta tvrtke,
  izrade plana interne kontrole,
  postkalkulativne analize!
 

Poslovni software

 

Novosti (2018)

ZAMJENSKI/VEZANI ARTIKLI U 4D WAND-U (16.07.2018.)

Osluškujući želje korisnika 4D Wand-a a imajući razumijevanja za probleme u operativnom radu, s ciljem širenja dostupnih informacija u procesu prodaje, omogućili smo dodatne jednosmjerne i dvosmjerne veze između artikala i time omogućili pronalaženje, prikaz i filtriranje zamjenskih/vezanih artikala. Namjena zamjenskih/vezanih artikala proistječe iz potrebe jednostavnog uvida u dostupnost artikla koji možemo ponuditi kupcu umjesto artikla, ili uz artikl koji se traži.

U praksi se pojavljuje nekoliko momenta:

moment kada dobavljač ili proizvođač promijeni kataloški broj (barcode) artikla kao zamjenu za trenutno aktivni artikl, najčešće u auto industriji,
moment kada prodavač želi ponuditi zamjenski artikl koji bi mogao biti zamjena za postojeći a funkcionalno je isti traženom artiklu npr. filter ulja različitih proizvođača za jedan tip automobila,
ili želi ponuditi uz postojeći i vezane artikle npr. prijenosno računalo i torbe od 15“ jer su idealne za računala te veličine.

… dakle, jednim pogledom možete obuhvatiti i ponuditi vezane artikle, neovisno o klasifikaciji, kataloškim brojevima ili bar kodovima. U tom jedinstvenom pregledu, uobličenom kao stablo sa svim svojim prednostima takvog prikaza, vidljiva je i količina vezanih/zamjenskih artikl na svakom skladištu posebno.

Funkcionalnost zamjenskih/vezanih artikla obogaćena je i statusima tako da je na tabeli artikala ili tabeli planske kalkulacije cijena odmah dostupna informacija da li taj artikl ima vezu na neki drugi, s napomenom da veza može biti višestruka i dvosmjerna.

Zamjenske vezane artikle kao i sve bitno za njihovu operativnu uporabu, pronaći ćete na tabeli roba/artikala (Registri à Artikli) ili planskoj kalkulaciji cijena (Registri à Planska kalkulacija cijena za robe) (slika dolje).

Detaljan opis funkcioniranja, definiranja i same logike uporabe s konkretnim primjerima zamjenskih/vezanih artikala, potražite u modulu Upute 4D Wand-a, u sekciji Registri à Zamjenski/vezani artikli.

Definiranje tj. ažuriranje zamjenskih/vezanih artikala može se ograničiti pravom pristupa RM: Ažuriranje zamjenskih/vezanih artikala (321).. U osnovnoj postavci pravo je automatski uključeno razini pristupa 1. dok je ostalim razinama pravo potrebno uključiti.

4D Wand

4D WAND4D Wand (na engleskom jeziku) : čarobni štapić je poslovno informacijski sustav za vođenje malih i srednjih poduzeća. Izrađen je modularno tako da se svaki modul može koristiti kao samostalna aplikacija, ali moduli međusobno integrirani pokazuju svoju najveću snagu i predstavljaju idealno rješenje za svakoga. Da 4D Wand zaslužuje svoj naslov pokušat ćemo vam predstaviti koliko možete ubrzati svoj rad. Ako zamislite tvrtku koja dnevno kreira stotinjak izlaznih računa i pored toga ima redovan promet blagajne, obračun plaća i amortizaciju osnovnih sredstava. Ti poslovi svaki dan za knjigovođe proizvode kreiranje nekoliko stotina stavki koje moraju unijeti što prije. Vrijeme potrebno za takav unos je vjerojatno jedan radni dan. Uz pomoć 4D Wand-a knjigovođe automatski knjiže sve financijske promjene za nekoliko desetaka sekundi. Tako su svi izvještaji koji su potrebni za donošenje brzih poslovnih odluka ažurni i uvijek dostupni.

Možda najveća prednost ovog sustava je njegova otvorenost prema posebnim željama korisnika. To znači da možemo klasificirati artikle i materijale na način koji odgovara korisniku, na proizvoljnom broju razina, s proizvoljnom kodnom duljinom. Korisnik može izabrati parametre u sustavu koju su interesantni samo njemu i dobiti preglede i izvješća upravo po tim parametrima. U slučaju da korisnik ne želi šifrirati pojedine ili sve baze - ne mora, svi pregledi su omogućeni samo po nazivu i/ili po kataloškom broju i/ili po vrsti pakiranja, itd. Omogućeno je kreirati više od 1.000 različitih kombinacija izvještaja.

Najkorisniji izvještaji zasigurno su statistički izvještaji kojima možete vrlo jednostavno pratiti kvalitetu poslovanja vašeg poduzeća i uz pomoć istih donijeti važne i dugoročne poslovne odluke. Ukratko rečeno, sustavna replikacija organizacije Vašeg poslovanja naš je problem.

Više o samom programskom rješenju pogledajte na web stranicama proizvođača 4D. Ukoliko ste zainteresirani slobodno zatražite propagande materijale unutar kojih se nalazi i mogućnost 30-dnevnog besplatnog probnog korištenja.

 

Neki od modula knjigovodstvenog programa 4D Wand

Financijsko knjigovodstvo
U modulu su osigurani:
Glavna knjiga, salda-konti kupaca i dobavljača, automatski obračun PDV-a, porezne evidencije o stjecanju dobara, financijske analize i planiranja, ispis Računa dobiti i gubitka, knjiga primitaka i izdataka.

 

Robno - materijalno knjigovodstvo odnosno vođenje skladišta:
Detaljna klasifikacija artikala:
artikli s opisom, fotografijama, atributima, bar kodom, kataloškim kodom, načini otpreme, načini plaćanja, odgode plaćanja, primke, ulazne komisije, izlazne komisije, povrati, reversi, razduženja, zaduženja, popis početnog stanja, inventure, knjiga primitaka i izdataka, nadzorne knjige uvoza i izvoza, obračun poreza, planiranje zaliha, ulazne narudžbe, izlazne narudžbe, pretponude, ponude, otpremnice i mnoge druge mogućnosti.